Stor oro för hälsocentralernas framtid!

Liberalerna i Bollnäs var på tisdagskvällen samlade till årsmöte och gjorde då följande uttalande:

Vi är djupt oroade för vad som kommer att hända med de lokala hälsocentraler som regionen driver i Bollnäs kommun. Samtidigt som sjukvården planerar för att ställa om till att stärka primärvården i hela landet är Region Gävleborg i färd med att nedrusta hälsocentralerna. Trots de omfattande protester som kommit fram till regionledningen har partierna som styr inte backat från sitt förslag att sänka kraven på medicinsk kompetens på hälsocentralerna.

Vi har i Bollnäs hälsocentraler också i Arbrå och Kilafors. De har sedan många år tillbaka varit eftersatta när det gäller rekrytering och bemanning. Det förslag till hälsovalshandbok som regionfullmäktige ska besluta om under onsdagens möte innebär att kraven på bemanning med specialistutbildade allmänläkare och distriktssköterskor sänks. Vi ser en klar risk för att detta kommer att leda till att arbetsvillkoren vid hälsocentralerna i Arbrå och Kilafors försämras ytterligare och att det i förlängningen kan leda till att de stängs helt.

Vår uppmaning till Socialdemokraterna, Centern, Vänstern och Miljöpartiet i regionledningen blir därför – Tänk om, tänk rätt! Ta till er av den kraftiga kritiken och arbeta om förslaget till hälsovalshandbok!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.