Visa uppskattning till dem i frontlinjen!

Det finns en grupp anställda i kommunen som varit särskilt utsatt under den pandemi som nu präglat våra liv under mer än ett år. Det handlar om de som arbetar med att ta hand om våra äldre, våra barn och personer med särskilda behov. Behovet av omsorg, omvårdnad och tillsyn kan inte pausas, och den som arbetar med sådana arbetsuppgifter kan inte göra det på distans.

Det är många som varit tvungna att gå till jobbet varje dag, trots att de varit rädda för att själva bli smittade och för att ta hem smittan till sina anhöriga. De har ställt upp också när arbetskamrater tvingats stanna hemma med egna symptom, eller med symptom inom familjen. Det är de som varit i frontlinjen i arbetet mot smittspridningen och som rustade med munskydd och visir tagit ansvaret för de svagaste. De har inte kunnat jobba hemifrån, trots alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Från Liberalerna tycker vi att dessa anställda är värda lite extra uppskattning. Därför har vi föreslagit att anställda inom kommunens skolor och förskolor, omsorg och äldreomsorg ska få en kompensation med tre dagars extra betald ledighet att ta ut under 2021 eller 2022. Det skulle vara en liten erkänsla för det jobb de gjort under pandemin.

Peter Nordebo, Carina Östansjö och Saga Astner, Liberalerna Bollnäs

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.