Fler äldreboenden och egna team i hemtjänsten

I framtidens Bollnäs ser vi ett stort behov av nya äldreboenden – både trygghetsboenden och särskilda boenden. Liberalerna tycker att de särskilda boendena ska få anställa läkare och att man som hemtjänstanvändare ska ha sitt eget mindre team runt sig.

Den styrande majoriteten i kommunen (S, BP, M, MP) verkar enträget hålla fast vid idén om att hemtjänst är den enda framtiden. Som mittenopposition får man lätt intrycket att vi inte behöver några äldreboenden alls. Samtidigt har vi lärt oss av pandemin att det är väldigt riskfyllt att ha många personer springandes hemma hos sig, som med dagens hemtjänst. En situation som varken är bra för personal eller för dem med hemtjänst. Låt oss både ha äldreboenden som får anställa läkare och en hemtjänst med valfrihet och hög kvalitet, tycker vi i Liberalerna.

Inför egna team i hemtjänsten och släpp in de privata intressenter som vill (låt såväl Bollnäs bostäder som privata intressenter) bygga nya äldreboenden. Vi anser att kommunen ska bjuda ut fastigheten Hamre 10:10, mellan Brånan och Hedhamre, till aktör som vill erbjuda särskilt boende för äldre.

Yanina Westergren (L)

Peter Nordebo (L)

Carina Östansjö (L)

Jan Karlsson (L)

Liberalerna i kommunfullmäktige

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.