Stå upp mot hedersförtrycket!

Många människor lever sina liv i Sverige i ofrihet och förtryck. Hederskulturen präglar många grupper och familjer, där både flickor och pojkar, kvinnor och män utsätts för förtryck som tar sig olika former, ibland som våld. Det är ett jämställdhetsproblem att kvinnor fråntas rätten att själva styra sina liv, och att ungdomar utsätts för tvångsäktenskap, ibland barnäktenskap. Barnäktenskap är aldrig acceptabelt i Sverige, oavsett var och under vilken lagstiftning äktenskapet anses ha ingåtts!
Hedersförtrycket är ett kollektivistiskt problem som hindrar individens frihet att själv forma sitt liv! Om det svenska samhället inte visar att det förmår att upprätthålla den svenska lagstiftningen och dess värderingar kommer inte heller hedersförtrycket att kunna förhindras!
I Sverige ska rättsstaten vara människans garant för frihet från våld och förtryck, inte klanen eller familjen. Då måste staten ha kraft och vilja att se till att lagarna följs.
Ett liv fritt från våld och förtryck är en rättighet för alla människor i Sverige!
Man ska ha respekt för alla individer och kulturer, men inte för den kultur som står i vägen för individers självbestämmande och frihet!
Det är nödvändigt att alla som företräder samhället i olika funktioner och på olika plan står upp för att försvara alla människors rätt och frihet att leva sitt liv utan hedersförtryck!
Peter Nordebo, Liberalerna

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.