Inför Kompiskortet i Bollnäs kommun!

I en motion till kommunfullmäktige föreslår jag idag att Bollnäs inför Kompiskortet. Med Kompiskortet kan två personer gå till priset av en på kultur-, fritids- och idrottsaktiviteter i kommunen. Den som är över tolv år, bosatt i kommunen och har ett LSS-beslut ska kunna ansöka om ett Kompiskort. Det finns ingen åldersgräns för medföljande kompis. Däremot kan det finnas åldersgränser hos arrangörerna. Kompiskortet har redan införts i flera kommuner runt om i landet.
Kompiskortet blir ett samarbete mellan arrangörer av olika evenemang i kommunen. Med Kompiskortet får den som har ett funktionshinder möjlighet att bli mer delaktig i kultur- och nöjesutbudet i kommunen, bättre möjlighet att som publik följa idrottsevenemang och ta del av andra fritidsaktiviteter. Arrangören medverkar till ökad tillgänglighet genom att ge plats åt två till priset av en. Det ger en biljettintäkt som man annars kanske inte skulle få. Bara om evenemanget är helt slutsålt blir det en kostnad för arrangören.
Syftet är att skapa bättre förutsättningar för personer med olika funktionsvariationer att ta del av kultur-, idrotts- och fritidsutbudet. Förhoppningen är att kortet ska göra det lättare att ta sig ut på olika aktiviteter då en vän kan följa med helt gratis.
Med Kompiskortet kan vi erbjuda ett tillgängligare Bollnäs!

Peter Nordebo, Liberalerna

1 tanke på “Inför Kompiskortet i Bollnäs kommun!

  1. Pingback: Säg ja till Kompiskort i Bollnäs! | Liberalerna i Bollnäs – vår blogg om politik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.