Liberalerna står för valfrihet

Liberalismens idé är att varje människa ska ha frihet att själv forma sitt liv utifrån sina drömmar och mål. Det är du som ska bestämma över det som är viktigt för dig, så länge det inte är till skada eller nackdel för någon annan.

Det gäller skola och utbildning, där var och en själv ska kunna välja väg och få stöd utifrån sina förutsättningar. Det gäller inom äldreomsorgen, där det ska finnas olika utförare av hemtjänst och särskilt boende. Det gäller inom vården, där en god och nära primärvård ska vara grunden och var och en ska få välja sin husläkare.

Goda förutsättningar för företagande ger fler jobb och mer välfärd.

Varje människa ska ges förutsättningar att inkluderas i vårt gemensamma samhällsbygge, oavsett etnisk bakgrund, funktionsvariationer, religion eller sexuella läggning.

Jag tror att du delar Liberalernas grundvärderingar om demokrati och valfrihet. I år är det hundra år sedan den tidens liberaler med stöd av socialdemokraterna efter många års kämpande lyckades  förverkliga allmän och lika rösträtt i Sverige. Ett sätt att försvara den liberala demokratin är att välja vår valsedel i höstens val till kommun, region och riksdag!

Peter Nordebo, Liberalerna

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.