Öppna dörren för privat omsorg!

Ett privatägt fastighetsbolag vill köpa mark av Bollnäs kommun för att bygga ett servicehus med 72 platser för särskilt boende. Om Bollnäs kommun är med på noterna tänker Nordiska Omsorgsfastigheter AB, Nofab, teckna ett långtidskontrakt med Aleris om att bedriva själva vårdinsatserna på servicehuset. Aleris ser fördelar med att etablera ytterligare verksamhet i Bollnäs vid sidan av sjukhus och hälsocentral, som ju Aleris redan driver på uppdrag av Region Gävleborg.

För kommunen innebär det att skattebetalarna inte behöver står för investeringen i ett nytt servicehus, som kommer att behövas för att ersätta befintlig verksamhet och öka antalet platser i särskilt boende.

För de äldre i kommunen som behöver omsorg i ett särskilt boende innebär det större valfrihet att själv välja var och hur en vill bo, och vem som ska ge den service och vård en behöver.

För den som arbetar i omsorgssektorn innebär det att det kommer ytterligare en arbetsgivare i kommunen. Det kan bidra till nya impulser och utveckling i yrkesrollen, ökade möjligheter till löneutveckling och nya perspektiv.

Aleris, som har stor erfarenhet av äldreomsorg från andra kommuner runt om i Sverige, står för hög kvalitet och god omvårdnad, som säkert också kan ge de kommunala verksamheterna nya impulser.

Liberalerna hoppas att kommunen inte försitter den här möjligheten till samverkan med näringslivet. Det är en investering på många miljoner kronor som Nofab är villig att göra, om kommunen ställer sig positiv till en gemensam avsiktsförklaring tillsammans med de två företagen. En överenskommelse kommer att ge ett viktigt bidrag till fortsatt utveckling och ökad framtidstro i Bollnäs!

Peter Nordebo och Yanina Westergren, Liberalerna

1 tanke på “Öppna dörren för privat omsorg!

  1. Pingback: Skulle Aleris kunnat räddas i Bollnäs? | Liberalerna i Bollnäs – vår blogg om politik

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.